top of page

sön 26 mars

|

Zoom

Medling med Nonviolent Communication

En möjlighet för dig att få verktyg att skapa mer fred i de konflikter du möter. Välkommen till en utmanade och spännande dag där vi tar oss modet att möta konflikter istället för att undvika att prata om dem.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Medling med Nonviolent Communication
Medling med Nonviolent Communication

Tid och plats

26 mars 2023 10:00 – 16:00 CEST

Zoom

Gäster

Om evenemanget

Välkommen till en spännande och aktiv dag om medling i samarbete med IVK Norge.  Genom Nonviolent Communication - NVC får vi färdigheter för att hantera konflikter. Att medla är lite mer utmanande än att själv kommunicera med någon annan, eftersom man "lånar ut sina kommunikationsfärdigheter" till parterna i en konflikt. Medling med NVC lägger fokus på att först skapa kontakt som gör att parterna kan  ta in varandras perspektiv för att sedan hitta lösningar som fungerar för alla. Det unika med medling med NVC är att både relationen och sakfrågan är i fokus, så att sakfrågor kan lösas utan att förstöra relationen, vilket gör att förhållningssättet passar speciellt bra vid exempelvis familjekonflikter, arvstvister, och mellan företag/org som samarbetar över tid. 

För att medla behöver vi bland annat ha förmåga att lyssna med empati, uttrycka tydliga önskemål om vad vi vill att parterna ska göra, vi behöver kunna avbryta kommunikation som inte leder till kontakt. Som medlare/tredje part behöver vi också ha förmåga att reflektera över oss själva, vara uppmärksam på när vi frestas att ta sida, ta över ansvaret för konflikten och vad vi gör för att bygga tillit mellan oss och mellan parterna. Allt det går att öva på. skriv nått om att det är både ock. 

Om du vill fördjupa din förståelse av NVC har ofta mycket ut av att pröva medla. Att agera medlare gör det ofta tydligt vad du själv behöver öva på i din mellanmänskliga kommunikation.

Även om medling kräver mycket tid för att behärska, kan alla börja öva omedelbart. Du kommer att få en översikt över hur medling kan se ut, för att förstå hur du kan använda dina kommunikationsfärdigheter. Ett fint första steg för att skapa mer fred i de konflikter just du möter. 

Förbered dig genom att läsa Livs bok Medling med Nonviolent Communication.Finns att beställa hos oss på svenska, finska, tyska, holländska, och engelska. (Men även på kinesiska och koreanska om det skulle locka någon)

När du anmält dig får du en rabattkod till vår webbutik på 10%.

Om tränaren för dagen Liv Larsson är författare till 22 böcker. Hon har varit certifierad tränare för Center for Nonviolent Communication sedan 2002 och utbildare sedan 1992. Liv är internationell utbildare och som medlare arbetar hon bland annat med FSC och medlar i konflikter med mellan svenska samebyar och skogs- och gruvindustrin. Ger utbildningar över hela världen på olika teman och för olika målgrupper sedan tjugo år tillbaka. Att omfamna skam, empati, sårbarhet och makt är kärnan i allt Livs arbete. Hon är mamma, brinner för längdskidåkning och älskar att spendera sin tid i naturen och bor i skogarna i norra Sverige.

Biljetter

  • Normalbiljett

    1 000,00 kr
    Skatt: moms inkluderad
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page