top of page
kayrung 2022_foto Mikael Sundkvist-15.jpg

Kontakta oss

Dina uppgifter skickades!

Tel: 0911-241144

Postadress:

Friare Liv AB
Mjösjölidvägen 477
946 40 SVENSBYN

 

Faktura adress:

efakt.friareliv@devo.se

 

 

Bankgiro: för OCR betalningar 5276-9809 
Bankgiro: 5573-2440

 

Org nr: 5568383680
VAT nummer: 556838368001

 

For payments from outside of Sweden:
Bank: Sparbanken Nord
IBAN: SE92 8000 0826 4406 3173 4340
SWIFT code: SWEDSESS

We recomend using https://transferwise.com for low fees when you send money abroad.

Vi strävare att leva som vi lär

​På Friare Liv lär vi inte bara ut Nonviolent Communication. Vi försöker aktivt leta efter sätt som möter fler och fler behov.

På det sättet ser vi hela tiden hur fler behov kan tillgodoses hos oss själva, hos de vi möter och i samhället. 

01

Eco-Friendly Design

 

Behovsanpassad ekonomi

Vi har sedan 2005 erbjudit en glidande skala för avgiften på både kurser och långa program. Tanken är att tillgodose fler behov hos fler människor. Det innebär dels att fler får tillgång till kunskaper, dels att de som vill lätt har möjlighet att bidra till människor som har mindre resurser. När vi får pengar över säger vi ja till uppdrag där vi inte får betalt i pengar utan enbart med nöjet att göra skillnad. Vi har bland annat utbildat ickebeväpnade fredstyrkor på Sri-Lanka, Medlare till konflikten i Södra Thailand, samt medlare i Indien.  Och nu senast i Ukraina.

02

Utveckling av miljöbilar

Friare Liv var med och stöttade den första serietillverkningen av etanolbilar i Sverige genom att beställa en Ford Focus Flexifuel när de först erbjöds 2001 till den svenska marknaden.

2014 var det dax att byta bil igen och nu vet vi att det fungerar fint att köra elbil i Norrbotten året runt!

03

Solceller

Tryckeriet vi använder oss av är både miljöcertificerat och drivet av solceller, vi har även solceller som vi monterat på ett staket och på taket av vårt kontor, det producerar störm till företagets elbil samt kontoret. På så sätt gör vi oss både friare i vår ekonomi samt bidrar aktivt till den energiproduktions omställning som behövs för att säkra människans framtid. 

Om oss

Vi villl bidra till att fler människor lär sig att stå upp för sig själva och samtidigt ta in andras perspektiv, så att problem, konflikter och nya utmaningar i världen kan lösas på nya kreativa sätt.

 

Våra böcker är även utgivna på 10 språk. Vi planerar att fortsätta ge ut NVC litteratur. Du hittar våra böcker här. 

Några ögonblick genom åren

1992-1999

Friare Liv Konsult startades, vi arbetade vi i huvudsak med individ-, grupp-, och ledarskapsutveckling, bland annat med så kallade UGL-kurser, baserat på en mängd olika teorier och metoder.

1999

Från år 1999 och framåt har vi allt mer fokuserat på att lära ut och sprida information om Nonviolent Communication. Vi anordnar bland annat kurser och arbetar med företag. För oss är NVC det mest effektiva förhållningssätt individer och grupper kan ha för att få saker gjort och ha goda relationer.

2002

2002 startade vi även ett förlag för litteratur om Nonviolent Communication. Det började med att inget förlag, inom rimlig tid, ville ge ut Marshall Rosenbergs bok, Nonviolent Communication ett språk för livet, på svenska. Samtidigt frågade våra kursdeltagare efter litteratur om NVC på svenska... Vi gav då ut Rosenbergs bok själva och idag har vi gett ut fler än 40 böcker om NVC, många av dem skrivna av Liv Larsson.

2011 - 

2011 blev vi Aktiebolag och heter nu Friare Liv AB.

Vi erbjuder utbildningar och handledning för individer och organisationer. 

bottom of page