top of page

fre 16 sep.

|

Noresund

Omvandla skam till sårbarhet, valfrihet och kraft!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Omvandla skam till sårbarhet, valfrihet och kraft!
Omvandla skam till sårbarhet, valfrihet och kraft!

Tid och plats

16 sep. 2022 17:00 CEST – 18 sep. 2022 16:00 CEST

Noresund, Noresund, Norge

Gäster

Om evenemanget

Skam har dåligt rykte. Och inte undra på, skamkänslor är obekväma, lägger sig i vägen för mod, intimitet och tycks bli ett hinder i många människors liv. Men det behöver inte vara så. Skam kan faktiskt bli en tillgång om du hanterar den genom linsen av dina behov av tillhörighet, acceptans och värdighet. Under den här kursen kommer vi att undersöka vilken värdefull funktion skamkänslor kan ha. Vi kommer att utforska hur vi kan utöka vårt livsutrymme snarare än förminska det, genom att lära känna skam, vi kommer att lära oss om att stå upp för oss själva även om skammen vill att vi ska hålla tyst, vi kommer att utforska hur omfamnandet av skamkänslor för oss närmare vår sårbarhet men också vår valfrihet och kraft.

Med hjälp av Nonviolent Communication (NVC) och Behovskompassen, bygger kursen på att aktivt utforska och lära sig om hur du kan hitta större personlig frihet, samtidigt som du får tillgång till ökad empatiförmåga. Oavsett om din dröm är att sjunga inför andra, bli politiker eller börja spela volleyboll, kan hotet om att behöva stå där med skammen tragiskt nog få dig att avstå. Men den här kursen ger dig verktyg att ta dina drömmar på större allvar. Du behöver inte förminska dig själv eller gå med på sådant du inte vill utan kan hitta acceptans på andra sätt.

Välkommen på en kurs som kommer att revolutionera ditt sätt se på skamkänslor och där du får verktyg att upptäcka och omvandla skam. Du får kunskaper som gör det möjligt för dig att vara den som bestämmer hur du vill leva och agera, istället för att skammen sätter upp gränser för ditt livsutrymme.

Lär dig att uttrycka önskemål du har varit för generad för att uttrycka. Hitta sätt att säga ja till det du vill säga ja till, och nej till det du inte vill utan att offra varken dig själv eller dina relationer.

Ur innehållet

 • Utforska vad som stimulerar skam och hur det går att hantera en sådan situation på bästa sätt.
 • Lär dig känna igen dina egna och andras undvikandemönster med behovskompassen.
 • Utforska grundläggande mänskliga behov som ofta är aktiverade när vi känner skam
 • Hur kan du utmana dig själv, utan att bli kall eller avstängd.
 • Lär dig att känna igen andras skamundvikandemönster – så att du lättare vet hur du kan återskapa kontakt.
 • Hur du hanterar personer som sluter sig, drar sig undan, attackerar, revolterar eller blir överdrivet självkritiska.
 • Hur sårbarhet och omfamnandet av skam kan visa vägen till empati för dig själv och andra.
 • Skam och besvärliga områden som intimitet, sex och pengar.

Den här kursen grundar sig på Nonviolent Communication. Huvudfokus ligger på hur vi kan stanna kvar i kommunikationen med oss själva och andra även när vi känner starka känslor.

Kursledare är Liv Larsson, certifierad NVC-tränare. Hon arbetar som medlare och har skrivit 22 böcker, varav en av dem hennes bästsäljande bok ”Ilska, skuld och skam, tre sidor av samma mynt” som översatts till ett stort antal språk. Hon arbetar sedan många år med människor världen över.

Litteraturförslag: Ilska, skuld och skam, tre sidor av samma mynt av Liv Larsson.

Läs helst boken innan kursen - speciellt kapitel 4-5 kan vara en bra förberedelse för att fördjupa dig i ämnet.

Välkommen att delta på kurs på en exklusiv plats som inbjuder till intimitet och fördjupat utforskande. Vi bor i ett enkelt boende där den omgivande naturen ger stöd i att balansera vår kontakt utåt med andra med vår kontakt inåt med oss själva. Stedet er bygget i 1900 og har tilhørt Annikens familie siden da. Det er et sameie bestående av 27 eiere som alle er etterkommere etter han som fikk bygget stedet.

Kursen arrangeras av Anniken Poulsson Beer, certifierad tränare i NVC sedan 2012. Har arbeidet som pedagog og leder i mange år. Har en master i barnehagekunnskap om kommunikasjon. Hun holder kurs for bedrifter, organisasjoner, skoler, enkeltpersoner og grupper, både i Norge og utlandet. Har fokus på familjerelationer, konflikthantering och våra gamla relationsmönster.

Biljetter

 • Kurs, kost & logi

  4 200,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page