top of page

Få tillgång till mer resurser i dig!


Att vilja väl är ett första steg, men det räcker inte. Att förstå är förutsättningen för att kunna förändra. För det är ur den nya förståelsen som det nya beteendet kan växa.

Man kan se människans evolution som ryska dockor, att de bygger på varandra och att en större docka innehåller även de mindre. Med den liknelsen är det lättara att förstå våra behov. Några av våra behov är riktigt gamla i vårt system, det betyder att de är riktigt viktiga att lära känna för de är grunden till vår överlevnad, även om livet idag kanske inte handlar om överlevnad på samma sätt som för 50 000 år sedan.

Själv gillar jag att få tag i den där "kämpa för överlevnads känslan" genom att springa upp för långa backar så fort jag kan. Ja det finns ju björn i skogarna där jag bor så lite på riktigt är det oxå.


Jag gillar hur Anders Hansen i sitt sommarprat enkelt beskriver hur rörelse, sömn och gemenskap hjälper oss tillgodose behov som gör att vi kan hantera dagens utmaningar på ett bättre sätt. Om du vill lära dig mer om dessa behov rekommenderar jag verkligen hans sommarprat, jag kanske även boken Hjärnstark om du vill få spännande input till hur du kan göra val som möter fler av dina behov.


Några saker jag vill bli ännu bättre på i år är:

Svåra samtal och att tänka och planera flera steg framåt.

För att göra det möjligt är Anders tankar just det jag har nytta av. Kanske även du.

Så jag fyller sommardagarna med:

  • Mycket pulshöjande aktiviteter.

  • Sova utan störningsmoment minst 8h. (Inga mobiler i sovrummet, jag det är skitsvårt första veckan...)

  • Och att ta tid till att umgås med människor i verkliga livet, inte bara på facebook.


Hoppas du har en bra sommar och kom ihåg att vi kanske inte är gjorda för att vara lyckliga...
240 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page