top of page

Jag har ett bra jobb, men...

Jag har fler och fler samtal med människor som säger just den här meningen. Jag har ett bra liv med bra jobb, underbar familj, allt materiellt jag behöver, men det är nått som saknas.

Fler och fler har livsomständigheter som gör att en ny hunger tar vid. Hungern över något mer än att lyckas, bli framgångsrik inom sitt arbete eller ha materiella tillgångar. När de mål vi satt upp för oss eller de mål vi fått med oss av samhället är uppfyllda, vad händer då?


Inspiration från ungdomen

När vi bodde hemma, hade vi det troligen väldigt bra materiellt, kanske var vi till och med lite bortskämda med att våra föräldrar fixade med både tvätten och måltider. Men det fanns något i oss som ville flytta hemifrån. Troligen ville vi vara mer självständiga och fria. Så var det i alla fall för mig. Jag ville ha min egen lya, betala mina egna räkningar, fast det var mer än den summa jag betalade för att bo hemma hos föräldrarna. När vi ser tillbaka kan vi se att vi ville utvecklas till mer självständiga individer.

Troligen är det samma fenomen som händer för dig om du säger "Jag har ett bra jobb, men..." men nu är det inte frihet utan något annat som driver dig.


Problemet är inte som vi tror

Problemet är inte att vi har ett utvecklingsdriv, utan våra metoder att hantera utvecklingen. Om vi känner oss tomma, deprimerade eller apatiska är det lätt att tänka "vad är det för fel på mig?" och det ställer till ännu mer problem. För letar vi fel kommer vi troligen missa något viktigt. Pröva ställa dig frågan "vad behöver jag mer av i mitt liv?"


Det blir lättare att leta efter nya strategier (jobb, intressen etc) om vi vet vad vi behöver.

Hur tar jag mig vidare?


  • Vad försöker mina tankar och känslor säga att jag behöver mer av?

  • Känner jag någon som har hanterat samma dilemma? Som jag kan prata med?

  • Hur kan jag göra både och, så att jag inte säger upp mig eller skiljer mig och får fler behov som inte är tillgodosedda? Vi vill ju tillgodose fler behov inte mindre!

  • Att byta ut ett behov mot ett annat är inte hållbart på sikt.

  • Lär dig hantera dilemman


164 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page