top of page

Integrera superkrafter!

Rationella människor fokuserar på problemet och inte på personen. Känsliga människor fokuserar på personen och inte problemet. Integrerade människor balanserar båda.

Vad Nonviolent Communication modellen föreslår att vi fokuserar på

  1. Modellen föreslår att vi är medvetna om problemet vi vill hantera. Det som går att observera och mäta. Det som stimulerar våra känslor och tankar.

  2. Modellen föreslår också att vi ska vara uppmärksamma på hur vi människor mår, vad vi känner och behöver.

  3. Modellen föreslår att vi sammanfogar steg 1 & 2 med något konkret "görbart" så att vi integrerar den yttre delade verkligheten med vår inre upplevelse.


Nonviolent Communication ger oss ett stöd att balansera vår uppmärksamhet och vårt sätt att vara. Genom en enkel kommunikationsmodell. Orden hjälper oss fokusera på både det sakliga och det mänskliga. Att praktisera Nonviolent Communication ändrar inte bara ditt sätt att prata, utan även på hur du fokuserar din uppmärksamhet.


Några vanliga steg i inlärningen

Att integrera de 4 stegen i Nonviolent Communication modellen (Observation, känsla, behov och önskemål) tar ofta tid, för det mesta flera år av aktiv träning.

Ofta har vi perioder där vi utforskar någon del och lätt glömmer bort de andra delarna lite som inledningen i det här inlägget beskriver. När vi förstått de olika delarna i teori och praktik börjar det spännande lärandet att få ihop en integrerad helhet.


Vad fokuserar du ditt lärande på just nu?

Och vad glömmer du när du fokuserar på det?

346 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Känner igen processen, med att först vara rationell och sen känslosam och ha svårt för det andra perspektivet under tiden. Just nu är jag i processen att känna mig mer frustrerad, jag vill stå upp för mina behov, vill se nya saker hända i min omgivning och få det att gå ihop med samarbetet med andra. Som att jag vill kliva fram och samtidigt skydda mig/relationen, lite som att gasa och bromsa samtidigt. Det jag glömmer är att ha kul, slappna av under tiden, att det är en process som tar tid.

Fin upptäckt med länkarna som ger fler fördjupande detaljer på andra blogginlägg!Utmärkt stöd för att maximera superkrafterna!

Like

Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page