top of page

Intro till NVC på Tealpodden

Uppdaterat: 17 jan.


Hur skapar vi en kultur på jobbet som funkar för fler? Hur etablerar vi goda relationer och ökar vår samarbetskompetens? Och hur samarbetar vi UTAN att utöva makt genom tex hot, krav och skuldbeläggning?

Nonviolent communication är en kommunkationsmodell som är användbar både när du pratar och när du lyssnar. NVC ger en struktur för den organisation som är intresserad av att främja samarbete och kommunikation. I det här avsnittet pratar vi med Kay Rung som är medlare och empatitränare och som har undervisat i NVC i många år.

Avsnittet publicerades 2 feb 2021 och du kan lyssna direkt i spelaren nedan.

Boken som hänvisas till i avsnittet är Nonviolent Communication ett språk för livet av Marshall Rosenberg

522 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

3 Comments


Daniel Palmgren
Daniel Palmgren
Feb 03, 2021

Ska bli spännande att lyssna på!

Like

Börjat lyssna - tack tack tack!!! Jag är väldigt mycket inne i att omsätta teori till praktik. För egen del och för att inspirera min arbetsplats. Kullerbyttor, balanstappning, tankar kors och tvärs.....fokus på kontakt, att aldrig tappa fokus på kontakt! Inslag som detta är för mig en riktig energispruta och ovärderlig hjälp att komma vidare i min strävan att få bidra till en mänskligare tillvaro. Tack igen!

Like

Anamika Bhasker
Anamika Bhasker
Feb 02, 2021

Tack! Lyssnar via spotify lyckades inte öppna avsnittet via wix- appen.

Like

Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page