top of page

Tacksamhet för den tid vi har

Uppdaterat: 12 okt. 2020

Nu faller löven. Ramlar genom luften utan motstånd, landar på marken. Släpper villigt de mörka grenar där de tidigare smyckat träden i en färgpalett från gult till rött. Sommarens grönska är sedan länge förbi och höstens vindar får oss att komma ihåg att det kommer att bli vinter även i år. Träden tycks villigt följa med i förändringen och ger villigt ifrån sig löven när vinden får dem att dansa. Ger tillbaka löven som grott, omsatt solens strålar och växt och levt en kort sommar, till nästa del av det kretslopp vi alla är del av.
Det är dags att säga tack till sommaren som gått. Tacka för de minnen vi fått med oss. Dags att säga tack för höstens färgprakt. Dags att uppskatta för att ännu en stund ha gått på den här planeten. Tacka för de morötter som med hjälp av mörkrets intågande har sökt sig ner i jorden. Uppskatta just vi har fått leva vidare även om mångas liv har påverkats av ett virus som skakat om världen på både det ena och det andra sättet.

Att säga tack, är inte något någon annan nödvändigtvis behöver höra, för att det ska ha effekt. Säg bara TACK!

Tacksamhet öppnar ett tillslutet och utmanat hjärta, får det att värmas och mjukna.

Att då och då lägga tid på att öva upp sin förmåga att se vad som fungerar, istället för att alltid fixa sådant som behöver fixas, gör stor skillnad i vår förmåga att se helheten. Att fokusera på de saker vi gillar, inte för att måla över de utmaningar vi har, utan för att fylla på förråden av glädje och tillfredsställelse.

Varför inte stanna upp och fokusera på både vad du själv och andra gör som faktiskt gör skillnad? Uttrycka sådant du uppskattar och är nöjd med?

Ett konflikfyllt möte blir lättare att genomföra om vi först pratar om de saker som fungerar, ser konflikerna i ett mer rimligt perspektiv. När tacksamheten inom oss växer sig stor och stark är det förstås lättare att uttrycka den. Delad glädje blir dubbel glädje. När vi firar sådant vi är nöjda med och uppskattar sådant vi har fått, stannar tiden upp en liten stund. Som att lägga ett vedträ på elden för att hjälpa den att brinna ytterligare ett tag. Trots höstens intåg på utsidan, behövs näring i våra inre rum och i vår kontakt med andra. Om delad glädje kan bli dubbel glädje så varför snåla? Hur många tack kan du säga idag? Hur många personer kan du uppskatta?

 

I många traditioner och religioner har tacksamhetens kraft en given plats; tacksägelse, thanksgiving osv. så vi vill haka på nu när höstmörkret kommer.


Vi vill fira kraften i tacksamhet genom att erbjuda er vår tacksamhetkortlek för bara 61 kronor (ord pris 179:-) plus frakt den här veckan. Använd koden: tack66 Kom ihåg att du även kan skicka en kortlek till någon annan. Koden gäller fram till den 16 Oktober.


251 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page