top of page

Många svåra samtal väntar

Utmaningarna som väntar för många handlar om uppsägningar, permitteringar och utmanande samtal om både ekonomi och hälsorisker.


När vi upplever att vi inte har kontroll eller känner oss trygga hör vi lättare kritik och vi blir defensiva. Det är en möjlighet till att vi skapar fler konflikter och därmed höjer stressnivån för oss och vår omgivning ännu mer. Här några enkla tips för att hålla ner stressnivån vid samtal.


Att ta sig tid att sortera både vad vi vill och våra reaktioner kan vara en väldigt bra investering just nu både för vårt välmående och för resultatet av våra interaktioner.Några saker vi kan göra :


  • Kolla av om den du vill ta upp något med är uppmärksam på dig? "Hej jag skulle vilja prata om ... kan jag få din uppmärksamhet en stund?" (och se om du får kontakt innan du börjar)

  • Sortera ditt budskap med hjälp av komponenterna i NVC modellen så att det blir lättare att ta emot för mottagaren. (Ju mer ansvar du kan ta ju tydligare blir det för mottagaren)

  • Ta ett andetag innan du reagerar på vad andra säger, så att du hinner kolla av om du förstått vad de menar. (När du hör kritik hör du troligen inte vad den du pratar med vill, ibland är det till och med svårt att vara medveten om att vi hör kritik. Var snäll och uppmärksam med dig själv)

  • Om vi utgår från att alla har ett extra stresslager just nu blir det lättare att ha tolerans med att vi alla troligen säger saker som inte är helt genomtänkta.


Vi behöver tänka på oss själva och andra, lycka till och ta hand om dig! 

Vi har halva priset på vår sorteringslåda just nu för att bidra till fler bra samtal.


Vi har fler handledningsamtal just nu än vi brukar, och den möjligheten finns även för dig. Hör av dig om du vill ha hjälp att sortera eller förbereda dig inför någon utmaning.

233 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page