top of page

Skapa mer kaos när du hör ett "nej"

Fick några kommentarer på förra veckans blogg om att skapa kaos genom att inte veta vad en vill. Kommentarerna lät sammanfattningsvis så här:

Jag vet vad jag vill och jag säger det! Men kaoset kommer när min partner säger Nej till vad jag vill!

Tips för mer kaos

Om din partner säger nej till vad du vill, kan det bara betyda en sak, att din partner inte älskar dig. Det betyder att du behöver lära din partner att bry sig om dig, och det görs bäst genom att din partner får smaka på hur jobbigt det blir att inte gå din vilja till mötes.

Så hota med något hemskt, eller påminn din partner om hur du offrat dig för hans skull och att det inte är mer än rätt att han ställer upp för dig nu!

Och skulle inte det här fungera kan du alltid dra offerkortet, för att väcka din partners motivation att visa sin genuina omsorg om dig!


Några tankar om varför det kan vara svårt att ta ett nej.

Om vi inte vet något annat sätt att få det vi behöver, än att vår partner gör som vi vill kommer ett nej troligtvis upplevas som ett hot mot oss.


En annan sak som gör det svårt att ta ett nej är att vi inte har utvecklat förmågan att sätta oss in i hur det är för vår partner. Att kunna ta någon annans perspektiv hjälper oss att förstå varför andra säger Nej till oss.


En tredje anledning kan vara att vi inte är kapabla att hantera dilemmat att både stå på oss och vara lyhörda för varför någon säger nej.


Kan du säga vad du vill och samtidigt vara nyfiken på ett nej?

413 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page