top of page

Se upp - här kommer en fallgrop

Uppdaterat: 7 juli 2023

Ju mer vi lär oss om NVC, desto mer medvetna behöver vi bli om vår intention med att kommunicera. Och ju mer vi upptäcker och blir medvetna om de fallgropar som finns och vet hur vi ska hantera dem, desto mer verklig kan vi göra vår kommunikation. Ibland får vi på Friare liv frågan om hur det kommer sig att vi har fortsatt lära ut NVC under mer än två decennier och det förenklade svaret är att vi ser till att utmana oss själva i att tänka på nya sätt. Vi försöker hålla oss uppdaterade på forskning, även den som motsätter sig vad vi tidigare trott på och är villiga att släppa taget om det gamla när något nytt och mer funktionellt förhållningssätt dyker upp. Vi är också intresserade av mänsklig utveckling, vuxenutveckling och kommunikation är ett område som till stor del påverkas av det.


Vi berör några fallgropar i NVC i filmen nedan, men om du precis har börjat intressera dig för NVC kanske det här känns irrelevant eller så får du dig en funderare. Om du övat under några år känner du säkert igen dig.

Vi kommer att fokusera en hel del på att balansera dessa fallgropar under våra fördjupningsutbildningar/ retreat vid Storforsen i slutet av April.


 


419 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Om bloggen:

Vi skriver om olika områden i korta 1-5 minuters bitar.

Vill du lära dig att få ihop helheten är du välkommen på våra utbildningar där vi tränar på att gå från teori till praktik.

 

Läs mer om oss som skriver här.

Liv Larsson & Kay Rung 

bottom of page